TEKSTER


Matt. 18.20
En av de aller første novellene jeg skrev (og den som nesten alle elever må skrive skolestil om!) har nå tatt bolig på disse sidene, takket være Steinar H. Gunderson. Takk til ham for det!

Vinnerkultur
(Mitt bidrag til en antologi med idrettsfortellinger i anledning Olympiske Vinterleker på Lillehammer i 1994)

De hellige tre narrer
Alle har hørt historien om de tre vise menn fra Østerland, de som fulgte stjernen og fant barnet i krybben. Men dro kongene helt alene? Hadde de ingen med seg på den lange reisen? Dette er historien om tre av de andre som også besøkte stallen i Betlehem denne første julenatten. Tre som inntil nå er blitt aldeles glemt. For hver konge hadde naturligvis med seg sin egen narr. Og slik de tre kongene skjenket den nyfødte gull, røkelse og myrra, ønsket også de tre narrene å gi barnet en gave... Dette er deres historie. Dette er historien om De Hellige Tre Narrer.
(Denne teksten – som egentlig hører hjemme i en billedbok, utgitt på Gyldendal i 1996 og med eventyrlige illustrasjoner av Hilde Kramer – er beregnet på både barn og voksne.)

Ludolf
En av flere kort-noveller om en rimelig forvirret person som likevel er høyst oppegående. Disse historiene er skrevet slik at de skal kunne leses av små og store mennesker i alle aldre. Kanskje tilogmed av folk over tredve.

ETC
Et tøysete bidrag til et dansk leksikon (Brøndums encyklopædi, 1994 ) Slik ble det skrevet. Slik ble det trykket. Vi får bare håpe at ingen tar det bokstavelig.

Den enøyde
Roman. En moderne gjenfortelling av Vår Gamle Gudelære. Et forsøk på å gi en tro, men likevel fri og selvstendig gjengivelse av norrøn mytologi.
Utgitt på Gyldendal våren 1996. Tildelt Kulturdepartementets fagbokpris samme år.

Faen. Nå har de senket takhøyden igjen. Må huske å kjøpe nye knebeskyttere.
Velkommen til en selsom, men vaskekte interaktiv novelle. Skrevet på et hotellværelse i Wien i det fjerne Herrens år 1971.

Iogforseg
Her kan du se hele teksten og alle bildene i den boken fotografen Joe Michael og jeg laget i 1993. (Prosjektet førte også til en utstilling på Henie-Onstad museet samme år.)

Fiin gammel årgang


[TOR ÅGE BRINGSVÆRD]