TEATER

Nedenfor finner du en del fullstendige teatermanus. Som du gjerne må lese og printe ut. Men hvis du er med i en gruppe og har lyst til å gå et skritt videre, dvs. oppføre et av stykkene, tror jeg det er lurt om du kontakter meg først (Som regel sier jeg "Ja").

Jeg har naturligvis skrevet uanstendig mange flere skuespill enn disse. Hvis du er nysgjerrig, kan du jo kikke på den komplette listen som finnes i bibliografien.

 

Emma Brækkan, 5 år, fra Sula, har sendt meg en flott tegning av Dragefjerten – en figur mange av dere ikke kjenner, men som dere kan lese om i boken Snipp, snapp snute! (Gyldendal Tiden 1998)


SKUESPILL

Lilletrollet
er et korspill for barn og voksne!

Bursdagsbarnet
skrevet med tanke på tusenårsfeiringen. Urpremiere på Oslo Nyes dukketeater på Frogner, vinteren 2000. I mai samme år ble stykket også oppført i Murmansk.

Gullhjelmen
Et utendørs drømmespill skrevet spesielt med tanke på å bli oppført på Kapitelberget i Skien sommeren år 2000. [Anmeldelse i Varden]

Den himmelske stresskoffert (1989)
Et utdrag fra et radiospill som foregår i en fjern fremtid hvor kattene har overtatt styringen av verden og menneskene er vendt tilbake til trærne. (Stykket fikk i sin tid Nordisk Hørespillpris).

Frikk (1997)
Et eventyrspill skrevet spesielt for musikk- og kulturskoler.

Tor med hammer'n
En versjon skrevet for Bifrost. Hølen Regnbueteater – med tanke på den utendørs-oppsetningen vi hadde i parken vår her i Hølen (sommeren 1997)

Odin - på engelsk
Et skuespill med utgangspunkt i norrøn mytologi. Utgitt på Gyldendal første gang i 1991. Tredje opplag 1996. A play based on the old Norse mythology. English translation: Robert Ferguson.

Alice lengter tilbake
Hvordan gikk det siden? Hva hendte etterpå? I dette stykket er Alice (hun fra Wonderland!) en gammel dame. Hun trives ikke blant oss lenger. Hun lengter tilbake til barndommens Eventyrland – men finner ikke det rette kaninhullet å hoppe ned i … Teaterstykket hadde urpremiere på Det Norske Teatret i 1987 (men ideen ble først utnyttet i en billedbok jeg laget i 1983 sammen med den engelske illustratøren Judith Allan).
Internett-utgaven av skuespillet er en ny versjon laget spesielt for Hølenkoret. (Det var premiere på Follo folkehøyskole i Vestby 19. oktober 1996.)


MER TEATER!

Guds klovn

Sangen om Rama

Clown

Hølen Regnbueteater

Jeg er Jakob
En delvis monolog … skrevet til gjenåpningen av Jakobs kirke i Oslo, 18. februar 2000 - den store festen som markerte at Kirkelig Kulturverksted fikk overta kirken som sitt eget konsert-/teaterlokale. (Monologen ble lest av Svein Erik Brodal.)

Om å hoppe høyt i været – og bli der så lenge man har lyst
Om dukketeater. Bidrag til tidskriftet Ånd i hanske (1995).

Jonas
et kirkespill med musikk av Sigvald Tveit. Et prosjekt som ennå ikke er realisert. Men vi har gode håp for 2001.

Ibsenprisen 2000. Juryens begrunnelse

Kapitelberget som trampoline


[HOVEDSIDEN / TOR ÅGE BRINGSVÆRD]